AMSTELVEENSEWEG

In samenwerking met John de Bruin Hovenier en Sajoscha Talirz Metaalbewerker

In het pand aan de Amstelveenseweg was het huis aan de binnenkant net compleet verbouwd.

De eigenaren Martijn en Larissa wilde gelijk doorpakken met de tuin omdat de grote pui van 4 meter uitzicht geeft op het terrein van 5 bij 14 meter.

Met als uitzicht de hoge bomen aan de andere kant van de sloot.

De tuin ligt een 1goeie meter lager dan het woonhuis.

Voor mij als ontwerpster was gelijk duidelijk dat er een terras moest komen die de woonkamer zou verlengen., en tegelijk ook zicht zou geven op veel groen.

Het terras is een fijne plek om de dag te beginnen in de zon of te borrelen in de avond.

Het metalen terras met een transparante baan die overgaat in de trap met daaronder al een strook van groene planten.

Op het lagere niveau ligt prachtig fijn grijs grind in combinatie met de circulair tegel van Studio Wae.

Het is een onderhouds vriendelijke tuin geworden met veel groenblijvende planten als Bamboe, Carex, Euphorbia.

En ook paar prachtige bomen die jaar rond prachtig zijn en blad en bloem en een mooie herfstkleur geven.

Het is duidelijk een verlengstuk geworden van het huis, waar Martijn en Larissa enorm van genieten.

WAT

Ontwerp & Aanleg

LOCATIE

Amsterdam

AANLEG

Zomer 2020