OVER

Van jongs af aan ben ik altijd graag buiten geweest in de natuur.

Mijn ouders zorgende altijd voor een tuin om ons huis zelfs een keer met een stuk bos erbij. Ik was altijd aan het ravotten buiten. En al vroeg een oog het kleine, in bloem en dieren. Ik maakt kruiden mengsels van geplukte bladeren en dacht eraan apotheker te worden.

Ik ben een doe mens een handen type. Terug in Nederland heb ik de tuinbouwschool gedaan met bloemschikken als examen. Na diverse bloemen winkels en ervaringen in de mode wereld ben ik terug gegaan naar school.

Op de kunstacademie afdeling textiel bleek mijn manier van werken steeds weer naar materiaal, de details en verfijning te gaan. Ik heb jaren in de interieurs advies en styling gewerkt.

In mijn relatie met John de Bruin, tuinman en hovenier kwam ik weer terug bij de tuinen de natuur. En leerde het vak in de praktijk.

De laatste 10 jaar hebben we samen diverse tuinen aangelegd en doen we onderhoud aan prachtige kleine en grote tuinen.

Omdat ik steeds ideeën had over tuinen. Heb ik in 201-7-18 de opleiding Tuinontwerpster gedaan. En aansluitend examen als tuinarchitect.

Sindsdien werk ik als zelfstandige. En zijn er al diverse tuinen en borders van mijn hand ontstaan.

ONS TEAM

Voor de aanleg van de ontworpen tuinen werk ik samen met diverse hoveniers en fungeer ik ook als lik om het ontwerp zo optimaal mogelijk tot uitvoer te laten komen. John is mijn huis hovenier. 

Amstelveense8.jpg

Vanessa Wagemaker

TUINONTWERPSTER

Amstelveense6.jpg

John de Bruijn

HUISHOVENIER