top of page

OVER

Van jongs af aan ben ik altijd graag buiten geweest in de natuur.

Mijn ouders zorgende altijd voor een tuin om ons huis zelfs een keer met een stuk bos erbij. Ik was altijd algraag buiten aan het ontdekken. 

Ik heb op m'n 17de de tuinbouwschool gedaan met bloemschikken-binden als examen. Na diverse bloemen winkels en ervaringen in de mode wereld ben ik terug gegaan naar school.

Op de kunstacademie afdeling textiel bleek mijn manier van werken steeds weer naar materiaal, de details en verfijning te gaan. Ik heb jaren in de interieurs advies en styling gewerkt.

In mijn relatie met John de Bruin, tuinman en hovenier kwam ik weer terug bij de tuinen en de natuur. En leerde het vak in de praktijk.

De laatste 10 jaar hebben we samen diverse tuinen aangelegd en doen we onderhoud aan prachtige kleine en grote tuinen.

Omdat ik een eigen kijk en ideeën had over de tuinen waarin we werken. Heb ik in 2017-18 de opleiding Tuinontwerpster gedaan. En aansluitend examen als tuinarchitect.

Sindsdien werk ik als zelfstandige. En zijn er al diverse tuinen van mijn hand ontstaan. Grote en klein tuinen.

Het is een prachtig en afwisseld vak waar goed contact met mijn opdracht gever van groot belang is. Samen onstaat er een tuin vriendschap die extra waarde geeft aan de tuin.

ONS TEAM

Voor de aanleg van de ontworpen tuinen werk ik samen met diverse hoveniers. Om het ontwerp zo optimaal mogelijk tot uitvoering te laten komen. 

John de Bruin

HOVENIER

Vanessa Wagemaker

TUINONTWERPSTER

bottom of page